Dit recept maakt 10 halve gevulde paprika’s. Voor 4 personen.
Ingrediënten:
1 Limoen Half kopje gesneden koriander 1000 gram gehakt of kipdijfilet 2 uien 2 teentjes knoflook 4 theelepels paprikapoeder 2 theelepels komijn 1 tot 3 theelepels chilipoeder (smaakafhankelijk) 7 paprika’s 2 blikjes zwarte bonen 2 blikjes mais 750 gram soepgroenten zout
Instructie: Knip de kip in stukjes (als je gehakt gebruikt kun je dit natuurlijk overslaan). Bak de kip of rul de gehakt. Haal uit je pan en fruit de uien. Voeg de kruiden (paprika, komijn en eventueel chilipoeder) toe en laat even aanbakken. Hierdoor krijgt je gerecht een diepere smaak. Fruit daarna de knoflook ook mee. Voeg daarna de soepgroenten, paprika (2 paprika’s in blokjes, de rest gebruik je om te vullen), mais en zwarte bonen toe en laat even aanbakken. Voeg vervolgens de kip of het gehakt weer toe.
Tot en met hier is dit recept hetzelfde als de tacosoep.
Laat het mengsel nog even op het vuur en roer af en toe nog door. Halveer ondertussen de paprika’s en ontdoe ze van steel en zaden. Vul vervolgens de halve paprika’s met het mengsel.
Indien je de paprika’s gelijk wil serveren: stop in een ovenschaal, strooi er ruim kaas overheen en bak af in een oven van 200 graden voor 20 minuten.
Indien je de paprika’s wil invriezen voor later: stop ze in een diepvries zakje, vries in en wanneer je ze wilt gebruiken haal je ze uit. Ontdooi ze, leg in ovenschaal, bestrooi met ruim kaas en bak vervolgens af op 200 graden voor 25 minuten.
Comments