Voor 4 schnitzels
Je hebt nodig:
Om te marineren:
2 kipfilets
200 ml volle yoghurt
1 teentje knoflook
2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout
klein snufje peper
Voor het krokante laagje:
100 gram broodkruimels/grof paneermiddel (panko)
2 el parmezaanse kaas
1 ei
2 el bloem
2 el olijfolie
Instructies:
‘s ochtends (of tenminste zes uur voordat je wil gaan bakken):
Snij de kipfilets in de lengte door de midden, leg tussen 2 bakpapieren (of vouw een bakpapier dubbel) en sla/rol de kipfilet nog wat patter (ongeveer o,5 tot 1 cm dik)
Meng de yoghurt, paprikapoeder, knoflook, zout en peper in plastic zak met sluiting (of grote kom) en voeg de kipfilets toe. Zorg dat ze volledig bedekt zijn met de yoghurt (druk de zuurstof uit de zak als je hem sluit).
Laat minstens drie uur marineren maar beter is om ze tot 8 te laten marineren. Hierdoor wordt de kip goed mals.
‘s avonds:
Meng panko en parmezaanse kaas op een bord of ondiepe schaal.
Doe ook bloem op een bord en een losgeklopt ei in een ondiep bord.
Haal de kip uit de yoghurtmarinade en laat een dun laagje zitten (schraap al het dikke of overtollige eraf)
Haal de kip eerst door de bloem, dan door het logsgeklopte ei en druk ze vervolgens stevig in het panko-mengsel zodat ze volledig bedekt zijn
Bak de schnitzels in een hete pan (1 tot 1,5 minuut aan beide kanten) met boter
Laat de schnitzels 2-3 minuten rusten voordat je serveert.
Ik vries ze afgebakken en al in. Mijn man en ik hebben een testje gedaan: rauw invriezen of al afgebakken. Het maakte heel weinig verschil, maar we hadden (verassend genoeg!) de voorkeur voor afgebakken. We vermoeden dat de diepvries iets met de rauwe kip doet waardoor het minder mals is. In ieder geval is de conclusie: beide kan, maar afgebakken in de diepvries is misschien nét íéts lekkerder.
Komentarze