top of page
0I6A9748_edited.jpg
Meer dan 10 jaar geleden begon ik met wat tomatenplanten op het balkonnetje van mijn studentenkamer.

Ik begon dus met wat tomatenplanten. Tomaten zijn trouwens nog steeds mijn grote liefde in de tuin. In dat jaar werd er een zaadje gepland dat elk jaar groter groeide: mijn liefde voor de tuin, dichter bij de natuur staan en stapje voor stapje mijn gezin steeds meer voeden van eigen bodem.


Ondertussen fermenteer ik er flink op los, drinken we rauwe melk (call us crazy), bak ik zoveel mogelijk met zuurdesem en slachten we onze eigen kippen. Ik tuinier volgens no-dig en permacultuur principes (ken je het niet? Bekijk dan vooral ook deze video!) en vind de wereld van medicinale kruiden vreselijk interessant, al weet ik daar echt nog te weinig van.

Omdat ik dol ben op deze manier van leven vind ik het ook steeds belangrijker om dingen efficiënt en op de meest makkelijke manier te doen. Want het kost best veel tijd en moeite allemaal. Ik weck steeds minder en leer op andere manieren mijn oogst te conserveren. Er gaat een wereld voor me open! En vaak is mijn “luie manier van werken” ook nog duurzamer en beter voor de natuur. En 9 van de 10 keer ook helpend voor onze gezondheid. Vaak heb ik het idee dat ik wel vier vliegen in één klap mep ;-).

En wat ook heel leuk is: hoe meer ik me ontwikkel in de keuken en hoe langer ik tuinier: hoe meer ik zie dat alles zit zó slim in elkaar zit. Álles is met elkaar verbonden. Steeds meer denken we dat het leven en de dingen om ons heen maakbaar zijn. Dat wij als mensen bepalen. Maar in mijn ogen staan we te ver af van hoe het is gemaakt.

Op YouTube maak ik video's over dit alles: ik hou bij hoe mijn tuin erbij staat, geef tips over tuinieren en koken en deel wat me bezig houdt.


Ik hoop met deze site, mijn recepten en de video's die ik maak je te inspireren om weer wat dichter bij de natuur te gaan leven. Met je snoet in de zon en je handen in de aarde. Niet bang voor het ongerepte en rauwe, maar juist het wondermooie ervan zien.

0I6A9817-2.jpg

Oh en wat ik nog zeggen wil: alles lijkt nu wel héél perfect, maar dat is het natuurlijk niet. Ook de mindere dingen probeer ik te delen, het gaat ten slotte om het hele plaatje :-)

bottom of page