top of page
.png)
workshop
fermenteren
Fermenteren is niet moeilijk, maar weten hoe het moet is wel heel fijn. In deze workshop ontdek je in 4 uur alles wat je nodig hebt om groenten en fruit te fermenteren. We kijken, ruiken en proeven samen, en jij neemt je eigen fermentaties mee naar huis. Zo leer je de makkelijkste én gezondste manier om je oogst te bewaren – en ik vertel je er met plezier alles over!

Wat gaan we doen
Ons doel tijdens deze workshop is om groenten en fruit op een makkelijke en gezonde manier te bewaren. Terwijl we fermenteren ga je ook kijken, ruiken en proeven, zodat je met al je zintuigen leert en precies weet hoe het moet. We gaan samen een paar klassiekers maken zoals appelazijn en zuurkool. We maken ook heerlijke recepten die minder bekend zijn, zoals gefermenteerde tomaten. Tijdens de workshop vertel ik je alles over waarom fermenteren zo handig en gezond is. Ik laat je allerlei tips zien en maak je bekend met lekkere smaakcombinaties en recepten. We gebruiken simpele spullen die je thuis al hebt: geen poespas. Zo heb je aan het einde van de workshop alle kennis in huis om je eigen heerlijke en gezonde fermentaties te maken!
Super gezond en makkelijk
Deze cursus is echt iets voor jou als:
-
Je jezelf en je gezin graag gezonder wil voeden;
-
Je als moestuinder je oogst makkelijk en snel wil verwerken;
-
Je beginnend bent in de wereld van fermentatie;
-
Je een slimme manier zoekt om te voorkomen dat groenten en fruit in de keuken worden weggegooid;
-
Je een liefhebber bent van smaakvolle en diverse voeding.


Deze workshop is inclusief:
-
Alle benodigdheden om te fermenteren;
-
Weckpotten: deze krijg je (gevuld) mee naar huis;
-
Ingrediënten: het meeste proberen we uit de tuin te halen, de rest haal ik bij de boerderijwinkel;
-
Heerlijke (al zeg ik het zelf) hapjes & drankjes voor tussendoor.
bottom of page


