Maar echt, de beste. En waarschijnlijk ook één van de enige recepten, want toen ik een recept zocht voor peulensoep kon ik er maar één vinden, en daar zaten meer erwten in dan peul. Al zitten in dit recept ook een klein beetje erwten, dat wel.
Deze soep is het lekkerst met een paar aangebakken spekjes en wat room. HEERLIJK!
Dit heb je nodig:
500 gram peulen
100 gram ertwen
1 prei (gesneden)
1 ui (gesnipperd)
5 aardappelen (middelgroot), gekookt
500 ml kippenbouillon
750 ml water
1 vol kopje gehakte peterselie
3 eetlepels italiaanse kruiden
1 theelepel vadouvan
zout naar smaak
room naar smaak (ik heb ongeveer 150 ml gebruikt)
spekjes (ik gebruik in kleine stukjes gesneden ontbijtspek voor extra fijne stukjes in je soep)
Fruit de ui, kook de aardappelen. Voeg italiaanse kruiden, vadouvan, peterselie en prei toe, laat even bakken. Blus af met kippenbouillon en water. Voeg peulen, erwten en aardappelen toe. Laat een kwartier koken. Blend alles met een staafmixer. Voeg room & zout naar smaak toe. Haal de soep door een zeef. Bak vlak voor het serveren de spekjes mooi knapperig en serveer met de soep.
Eetsmakelijk!
Ik ben echt super benieuwd. En een vraag: wat is vadouvan, en waar koop ik dat?