top of page

De beste peulensoep. Peulensoep? Jep!

Maar echt, de beste. En waarschijnlijk ook één van de enige recepten, want toen ik een recept zocht voor peulensoep kon ik er maar één vinden, en daar zaten meer erwten in dan peul. Al zitten in dit recept ook een klein beetje erwten, dat wel.


Deze soep is het lekkerst met een paar aangebakken spekjes en wat room. HEERLIJK!


Dit heb je nodig:


500 gram peulen

100 gram ertwen

1 prei (gesneden)

1 ui (gesnipperd)

5 aardappelen (middelgroot), gekookt

500 ml kippenbouillon

750 ml water

1 vol kopje gehakte peterselie

3 eetlepels italiaanse kruiden

1 theelepel vadouvan

zout naar smaak

room naar smaak (ik heb ongeveer 150 ml gebruikt)

spekjes (ik gebruik in kleine stukjes gesneden ontbijtspek voor extra fijne stukjes in je soep)


Fruit de ui, kook de aardappelen. Voeg italiaanse kruiden, vadouvan, peterselie en prei toe, laat even bakken. Blus af met kippenbouillon en water. Voeg peulen, erwten en aardappelen toe. Laat een kwartier koken. Blend alles met een staafmixer. Voeg room & zout naar smaak toe. Haal de soep door een zeef. Bak vlak voor het serveren de spekjes mooi knapperig en serveer met de soep.


Eetsmakelijk!

100 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dolma (koolrolletjes volgens Armeens recept)

Dit recept maakt een flinke pan koolrolletjes, hier kun je met een gezin van 4 wel 2 á 3 keer van eten. Ingrediënten: 1 grote spitskool 1 kilo gehakt naar keus 1 klein kopje rijst (mag ook gebroken ri

2 Comments


Ik ben echt super benieuwd. En een vraag: wat is vadouvan, en waar koop ik dat?

Like
Replying to

Vadouvan is een kruidenmix, die kun je onder andere bij de AH kopen :-)

Like
bottom of page