top of page

Heerlijke stoofpeertjes (om te wecken)

Dit recept is per één liter weckpot. Vermenigvuldig de hoeveelheden dus keer het aantal weckpotten dat je hebt.


  • 600 gram stoofperen, gesneden in blokjes van ongeveer 3 bij 3 (slinken iets in dus lijkt wat veel voor in een pot maar komt uiteindelijk goed uit)

  • 200 ml wijn of port (als je port gebruikt, gebruik dan wat minder suiker)

  • 200 ml water

  • 1 tl kaneel

  • mespunt 5 spice

  • snuf zout (haalt de smaak op)

  • scheut vanille extract

  • 80 gram suiker per pot, maar dit is naar smaak en kun je proeven en eventueel toevoegen als je graag iets zoetere peren wil


Breng dit alles samen aan de kook en ongeveer een half uur tot een uur laten koken, totdat ze zacht zijn maar nog wel een beetje stevig.


Blijf proeven of je de ‘sap’ zoet/gekruid genoeg vindt, voeg anders nog toe!


Was ondertussen je potten en steriliseer ze (in de oven of kokend heet water).


Als je peertjes dus nog een beetje stevig zijn stop je ze met sap en al in de pot en weck je ze een half uur op 90 graden.





149 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page