top of page

Overheerlijke ovenschotel van stoofvlees, rode kool en wortel met aardappelpuree

Bijgewerkt op: 2 nov. 2023

Ingrediënten 800 gram sucade en/of runderlappen 800 gram aardappels eetlepel boter 50 ml slagroom 800 gram rode kool 400 gram wortel 2 uien 330 ml bokbier flinke scheut rode wijn 1000 ml runderbouillon 350 ml tomatensaus zout Instructie:

Knip de sucade en/of runderlappen in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm bij 2 à 3 cm. Bak aan in een goed hete hoge pan (die je later in de oven kunt zetten) met een flinke dot (room)boter en haal vervolgens even uit de pan. Fruit de uien (mogen grovere stukken zijn) en het knoflook en voeg vervolgens de gesneden rode kool en wortel toe en laat 10 minuten aanbakken terwijl je af en toe roert. Voeg dan de tomatensaus, bouillon, wijn, bokbier en als laatste het vlees toe.


Dek de pan af met een deksel en zet in de oven voor ongeveer 5 uur op 150 graden.


Na 5 uur haal je het vlees uit de oven, check je of het vlees mooi uit elkaar valt. Zo niet, laat hem dan iets langer in de oven staan. Breng eventueel op smaak met zout (bij gebruik van runderfond wellicht niet nodig).


Roer je stoofpotje kort door en kook de aardappels. Maak vervolgens de aardappelpuree met aardappels, boter, slagroom en eventueel nog wat melk als het nodig is. Breng op smaak met zout.


Schep het stoofpotje in een ovenschaal en schep de aardappelpuree eroverheen.


Wil je de ovenschotel gelijk serveren? Bestrooi eventueel met wat paneermeel of broodkruimels en zet de ovenschaal in een oven voor 25 minuten op 200 graden.


Wil je de ovenschotel invriezen? Laat afkoelen, omwikkel met aluminium folie en zet in de diepvries. Ontdooi als je hem wilt gebruiken, bestrooi vervolgens eventueel met wat paneermeel of broodkruimels en zet de ovenschaal in een oven voor 25 minuten op 200 graden.


Eetsmakelijk!



211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dolma (koolrolletjes volgens Armeens recept)

Dit recept maakt een flinke pan koolrolletjes, hier kun je met een gezin van 4 wel 2 á 3 keer van eten. Ingrediënten: 1 grote spitskool 1 kilo gehakt naar keus 1 klein kopje rijst (mag ook gebroken ri

Makkelijke gevulde paprika's

Dit recept maakt 10 halve gevulde paprika’s. Voor 4 personen. Ingrediënten: 1 Limoen Half kopje gesneden koriander 1000 gram gehakt of kipdijfilet 2 uien 2 teentjes knoflook 4 theelepels paprikap

Comments


bottom of page