Dit recept maakt 2 porties tacosoep voor 4 personen
Ingrediënten: 1 Limoen Half kopje gesneden koriander 1000 gram gehakt of kipdijfilet 2 uien 2 teentjes knoflook 4 theelepels paprikapoeder 2 theelepels komijn 1 tot 3 theelepels chilipoeder (smaakafhankelijk) 2 paprika’s 1500 ml tomatensaus 500 ml kippenbouillon 2 blikjes zwarte bonen 2 blikjes mais 750 gram soepgroenten zout
Instructie: Knip de kip in stukjes (als je gehakt gebruikt kun je dit natuurlijk overslaan). Bak de kip of rul de gehakt. Haal uit je pan en fruit de uien. Voeg de kruiden (paprika, komijn en eventueel chilipoeder) toe en laat even aanbakken. Hierdoor krijgt je gerecht een diepere smaak. Fruit daarna de knoflook ook mee. Voeg daarna de soepgroenten, paprika (in blokjes), mais en zwarte bonen toe en laat even aanbakken. Voeg vervolgens de kip of het gehakt weer toe.
Tot en met hier is dit recept hetzelfde als de gevulde paprika’s.
Giet nu ook de tomatensaus en kippenbouillon in de pan. Laat even (ongeveer een kwartier) zacht sudderen en breng dan op smaak met zout. Voeg als laatste de limoen en koriander toe (ook weer naar eigen smaak).
Indien je de soep gelijk wil serveren: Serveer met tortillachips, een dot zure room en een hand geraspte kaas. Als je wilt kun je nog guacamole toevoegen.
Indien je de soep wil invriezen voor later: schep de soep in porties in diepvrieszakjes. Let erop dat je ongeveer evenveel vulling en soep in elk zakje hebt (is wel zo lekker 😊). Leg de gevulde zakjes plat bovenop elkaar en vries in. Wanneer je de soep wilt gebruiken pak je een portie, ontdooi hem in wat warm water (gaat super snel omdat de porties plat zijn ingevroren) en verwarm vervolgens in een pan. Serveer met tortillachips, een dot zure room en een hand geraspte kaas. Als je wilt kun je nog guacamole toevoegen.
Eetsmakelijk!
Comments