top of page

Heerlijke pompoenpuree vol smaak

Ninon

Bijgewerkt op: 10 jan



Je hebt nodig:

  • 800 gram (fles)pompoen

  • 250 gr kruimige aardappels

  • 1 el witte wijn azijn

  • 25 gr boter

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 uien


Instructies:

  1. Halveer pompoen en verwijder pitten

  2. Bestrooi met grof gesneden knoflook, uienringen, zeezout en peper

  3. Verpak in aluminium folie en pof in 1,5 uur in de oven op 180 graden

  4. Kook de aardappels (geschild) in zout water gaar en stamp de aardappels fijn of haal door een pureerpers

  5. Haal de pompoen uit de oven en haal de folie ervan af

  6. Lepel de pompoen uit de schil (samen met de ui en knoflookstukjes) en pureer fijn in een kookpan met een staafmixer

  7. Meng de pompoenpuree met de aardappelpuree, azijn en boter en breng op smaak met eventueel nog wat meer zout en peper

  8. Serveer met wat pompoenpitolie eroverheen gedruppeld en wat pompoenpitjes.


Dit recept maakte ik ook in dit keukendagboek op YouTube

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page