Je hebt nodig:
800 gram (fles)pompoen
250 gr kruimige aardappels
1 el witte wijn azijn
25 gr boter
2 teentjes knoflook
2 uien
Instructies:
Halveer pompoen en verwijder pitten
Bestrooi met grof gesneden knoflook, uienringen, zeezout en peper
Verpak in aluminium folie en pof in 1,5 uur in de oven op 180 graden
Kook de aardappels (geschild) in zout water gaar en stamp de aardappels fijn of haal door een pureerpers
Haal de pompoen uit de oven en haal de folie ervan af
Lepel de pompoen uit de schil (samen met de ui en knoflookstukjes) en pureer fijn in een kookpan met een staafmixer
Meng de pompoenpuree met de aardappelpuree, azijn en boter en breng op smaak met eventueel nog wat meer zout en peper
Serveer met wat pompoenpitolie eroverheen gedruppeld en wat pompoenpitjes.
Dit recept maakte ik ook in dit keukendagboek op YouTube
Comments