Supersnelle prei-champignon fritata
- uitninonstuin
- 1 sep
- 1 minuten om te lezen
Je hebt nodig (voor 2-3 personen)
3 eieren
200 gram cottage cheese (of crème fraiche)
1 prei
1 bakje champignons
300 gram gehakt
Teentje knoflook
150 gram geraspte kaas
Zout
Instructies:
Verwarm de oven op 180 °C.
Bak het gehakt rul in een ovenvaste koekenpan (ik gebruik een gietijzeren pan) en voeg het geperste teentje knoflook toe.
Voeg de in ringen gesneden prei en plakjes champignons toe, bak 5 minuten mee tot ze slinken.
Klop in een kom de 3 eieren los met de cottage cheese (of crème fraîche), breng op smaak met zout en eventueel peper.
Giet het eimengsel over de gehakt-groentemix in de pan, roer kort zodat het zich verdeelt.
Laat op laag vuur een paar minuten stollen, verdeel de geraspte kaas eroverheen en zet de pan 15-20 min in de oven tot de frittata stevig en goudbruin is.

Serveer warm, eventueel met een frisse salade.




Opmerkingen