top of page

Gefermenteerde worteltjes met gember

uitninonstuin

Deze worteltjes kun je heel goed als snack eten. Ik vind de smaak van gember heel erg lekker en dankzij het fermenteren gaat het scherpe van de gember er een beetje van af, wat ik wel heel fijn vind. Aanrader voor als je op een gemakkelijke manier wat vaker iets gefermenteerds wilt eten!


Je hebt nodig:

  • Wortels (in reepjes)

  • Verse gember naar smaak in plakken

  • 3% van het gewicht van de wortels die je gebruikt in zout

  • Water

  • Weckpot met beugelsluiting

 

Instructies:

  • Snijd de wortelen in reepjes (of plakjes, dat kan ook!)

  • Zet je pot op de weegschaal en zet op nul.

  • Stop de wortels en gember in de pot en zorg ervoor dat alles goed tegen elkaar aan is gedrukt.

  • Weeg af en voeg 3% van het gewicht aan zout toe.

  • Voeg voldoende water toe zodat de wortelen volledig onder staan, maar niet meer dan 1,5 cm onder de rand.

  • Sluit de pot en laat 7 dagen fermenteren op kamertemperatuur.

  • Proef na 7 dagen en zet in de koelkast wanneer ze zuur genoeg zijn of laat ze ongeopend op de plank staan totdat je zover bent ervan te eten.

 

Voorbeelden om te gebruiken:

  • Voeg ze toe aan een frisse Aziatische salade

  • Gebruik als knapperige topping in een poké bowl

  • Serveer als kleurrijke bijgerecht bij gegrilde vis of kip

  • Eet als snack




1 Comment


Moeten ze na openen in de koelkast?

Like
bottom of page