De lekkerste tomatensoep is zelfgemaakte tomatensoep. En de allerlekkerste tomatensoep is gemaakt met tomaten uit eigen tuin. Als je die hebt. Maar heb je ze niet, dan is dit recept alsnog het beste recept voor tomatensoep. Vind ik zelf dan hè? Koken is me met de paplepel ingegoten, en hoewel dit recept niet van mijn moeder is, is het wel dankzij haar. Want ik maak deze soep namelijk altijd op gevoel en naar hoe ik me kan herinneren dat zij hem maakte.
Je hebt nodig:
- 2000 gram tomaten uit eigen tuin
- 500 ml kippenbouillon of groentebouillon (ik gebruik kippenbouillon)
- 3 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst of gesnipperd
- 5 eetlepels Italiaanse kruiden
- scheut rode wijn
- room
- eventueel wat suiker.
Snij de tomaten doormidden en rooster in de oven, 20 minuten op 200 graden. Dit maakt de tomaten extra smaakvol en zoet.
Fruit de uien. Nadat ze gefruit zijn bak je kort de knoflook en Italiaanse kruiden mee. Blus af met kippenbouillon.
Haal de tomaten uit de oven en ontdoe ze van hun schil (zou nu makkelijk moeten gaan). Het kan handig zijn ze iets af te laten koelen voordat je dit doet :-). Voeg de tomaten-zonder-schil toe aan de rest in je pan.
Voeg een scheut rode wijn toe en pureer met een staafmixer. Laat inkoken, ongeveer een half uur tot een uur. Breng op smaak met zout, room en eventueel suiker.
Zo heerlijk en makkelijk deze soep! Eetsmakelijk!
Deze soep wecken? Op 100 graden voor 75 minuten.
En met gehaktballetjes smaakt hij ook erg lekker :)