Dit recept maakt 1 portie voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram sucade en/of runderlappen 200 ml water 250 gram (Kastanje) champignons Bekertje crème fraîche 4 uien half bosje lente-ui 2 teentjes knoflook 500 ml runderbouillon (of runderfond uit de winkel, voeg in dat geval minder zout toe) 2 theelepels mosterd laurierblaadje (optioneel, laat je niet tegenhouden als je dit niet in huis hebt!) 3 jeneverbessen (optioneel, laat je niet tegenhouden als je dit niet in huis hebt!) half kopje verse peterselie 350 gram pasta 2 eetlepels bloem
Instructie
Knip de sucade en/of runderlappen in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm bij 2 à 3 cm. Bak aan in een goed hete hoge pan (die je later in de oven kunt zetten) met een flinke dot (room)boter en haal vervolgens even uit de pan. Fruit twee uien (mogen grovere stukken zijn) en het knoflook en voeg vervolgens de 200 ml water en het vlees weer toe aan de pan. Strijk de mosterd op het vlees, voeg het laurierblaadje en jeneverbessen toe en meng vluchtig met het water.
Dek de pan af met een deksel en zet in de oven voor ongeveer 5 uur op 150 graden.
Maak de rest van de saus: fruit 2 uien (gesnipperd) en voeg daarna de in plakjes gesneden champignons toe, samen met de gesneden lente-ui en verse peterselie. Geef de champignons even de tijd om in te slinken en voeg daarna de bloem (bestrooid over de hele pan) toe en roer goed voor ongeveer 2 minuten. Alles plakt nu aan elkaar. Voeg de helft van de runderbouillon toe en roer weer even, voeg daarna de rest van de bouillon toe. En blijf nog even roeren. Voeg daarna in delen het bekertje crème fraîche toe.
Na 5 uur haal je het vlees uit de oven, check je of het vlees mooi uit elkaar valt (zo niet, nog even wat langer met eventueel iets water).
Kook ondertussen de pasta. Vis het laurierblad en jeneverbessen uit de pan en voeg het vlees toe aan het champignon mengsel. Meng goed en breng op smaak met zout. Voeg vervolgens pasta en saus samen en meng goed. Je kunt de Beef Stroganoff nu gelijk serveren of laat het gerecht afkoelen om in te vriezen: stop dan in een diepvrieszakje en vries plat in. Ontdooi voordat je de beef stroganoff wilt eten en warm op in een pannetje met eventueel een klein beetje water.
Eetsmakelijk!
Comments